Locatie

Suceava – orașul ca scenă

Festivalul ConFusion este dincolo de o suită de concerte, este o manifestare a orașului Suceava. Oamenii vor putea face cunoștință cu artiști de pretutindeni pe stradă, iar o scenă o mica scena va fi amplasată in parcul central, foarte aproape de Muzeul de Stiinte Naturale, dedicata unor micro-recitaluri. În licee se vor ține workshop-uri și seminarii de blues, iar terase din Suceava vor fi check-point pentru sesiuni de autografe sau mini-lansări de discuri.

Main Stage: Esplanada Casei Culturii

În 2016 Festivalul Con-Fusion se va ține pe Esplanada Casei Culturii din Suceava. Această nouă locație marchează progresul remarcabil al fenomenului și permite o altfel de desfășurare a evenimentului. Aici va fi amenajata scena mare, un food court unde se va servi cea mai bună mâncare precum și băutură si un souvenir shop. Așteptați-vă la mai multe surprize!


Check Point Suceava: Oscar Wilde - Irish Pubi

OSCAR WILDE – Irish Pub & restaurant înseamnă un loc în care te simţi bine, atât dimineaţa la o cafea, un sandwich, un croissant, un breakfast specific, la prânz cu meniul zilei sau mâncăruri din zona noastră sau internaţională, sau la cină împreună cu persoana dragă sau cu prietenii, de luni până duminică.

Detalii la http://oscarwilde.ro

Și dacă tot veniți în vizită la festival, faceți un tur al cetății. Cetatea este atestată documentar la 11 Februarie 1388, ridicată în vremea domniei lui Petru I (1375-1391). Alexandru cel Bun (1400-1432) a intervenit la rândul său în sistemul defensiv al cetăţii prin întărirea cu un zid de apărarea a primei intrări situată pe latura sudică a fortului. Cetatea a fost martora numeroaselor lupte cele mai importante din anii de zenit ai domnitorului Ştefan cel Mare; 1476 şi 1484 împotriva turcilor şi 1497 contra armatei poloneze, condusă de regele regatului polon Ioan Albert.

Cetatea a fost martora numeroaselor lupte amintim aici cele mai importante din anii de zenit ai domnitorului Ştefan cel Mare; 1476 şi 1484 împotriva turcilor şi 1497 contra armatei poloneze, condusă de regele regatului polon Ioan Albert.

In cadrul acestui amplasament încăperi cu diverse destinaţi: închisoarea, baia cu aburi, pivniţa, capela… Aici au locuit pe lângă voievozii amintiţi mai sus şi boieri cu ranguri înalte în administraţia statului medieval moldav, de la vistiernic pâna la hatman.