Locatie

Suceava – orașul ca scenă

Festivalul ConFusion este dincolo de o suită de concerte, este o manifestare a orașului Suceava. Oamenii vor putea face cunoștință cu artiști de pretutindeni pe stradă, iar o scenă o mica scena va fi amplasată in parcul central, foarte aproape de Muzeul de Stiinte Naturale, dedicata unor micro-recitaluri. În licee se vor ține workshop-uri și seminarii de blues, iar terase din Suceava vor fi check-point pentru sesiuni de autografe sau mini-lansări de discuri.

Main Stage: Cetatea de Scaun a Sucevei

În 2016 Festivalul Con-Fusion se va ține la legendara cetate de scaun a lui Ștefan cel Mare. Această nouă locație marchează progresul remarcabil al fenomenului și permite o desfășurare fără precedent a evenimentului. Pe platoul cetății va fi amenajat scena mare, un food court unde se va servi cea mai bună mâncare precum și băutură si un souvenir shop. Așteptați-vă la mai multe surprize!


Check Point Suceava: Restaurantul Centrul Vechi

Această locație vă propune retrăirea farmecului vremurilor de altă dată. Un loc perfect pentru a petrece clipe de relaxare alături de prieteni, la o cafea sau un desert rafinat după ce ai servit masa. După concert, aici se va ține cele doua Jam Session. Atenție! Locurile sunt limitate la 150 de persoane. Rezervați biletul cât mai curând!

Detalii la https://www.centruvechisv.ro

Și dacă tot veniți în vizită la festival, faceți un tur al cetății. Cetatea este atestată documentar la 11 Februarie 1388, ridicată în vremea domniei lui Petru I (1375-1391). Alexandru cel Bun (1400-1432) a intervenit la rândul său în sistemul defensiv al cetăţii prin întărirea cu un zid de apărarea a primei intrări situată pe latura sudică a fortului. Cetatea a fost martora numeroaselor lupte cele mai importante din anii de zenit ai domnitorului Ştefan cel Mare; 1476 şi 1484 împotriva turcilor şi 1497 contra armatei poloneze, condusă de regele regatului polon Ioan Albert.

Cetatea a fost martora numeroaselor lupte amintim aici cele mai importante din anii de zenit ai domnitorului Ştefan cel Mare; 1476 şi 1484 împotriva turcilor şi 1497 contra armatei poloneze, condusă de regele regatului polon Ioan Albert.

In cadrul acestui amplasament încăperi cu diverse destinaţi: închisoarea, baia cu aburi, pivniţa, capela… Aici au locuit pe lângă voievozii amintiţi mai sus şi boieri cu ranguri înalte în administraţia statului medieval moldav, de la vistiernic pâna la hatman.